LokalAvisa.no > Revestreken mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Nyheter 17/06 2008
Kaptein Sabeltann kom på besøk

Dyrøy Barnehage hadde sommerfest i dag. Bildet over viser at ungene i barnehagen fikk seg en stor overraskelse.
Festen ble avholdt på holmen i båthavna. Med stort og smått var det nærmere 100 mennesker. Gode forberedelser var gjort i planleggingen av festen. Foreldre hadde sydd kostymer og vært sminkøser. Det var pyntet med sjørøver ballonger, og et stort "velkommen flagg" var hengt opp. Alle barna ved Dyrøy barnehage hadde tegnet små "velkommen" kort, som ble utdelt av 6 åringene ved ankomst til festen
Foreldrene tok initiativ til å skape ei ramme rundt festen, ved å gjøre holmen om til "Kjuttavika", og lagde en forestilling der Kaptein Sabeltann og Langemann skjøt 4 skudd med sjørøverpistol ved ankomst i en gammel spisse. og musikken fra Kaptein Sabeltann spilt opp.
( Hiv o hoi, snart er skatten vår...)
Hvorfor dra helt til Kristiansand for å oppleve Kaptein Sabeltann, når han kan komme til Brøstadbotn....Ungene var overbevist over at dette var den "ordentlige" Kaptein Sabeltann.
Kaptein Sabeltann og Langemann kom i land og studerte kartet for å kunne finne skatten, uten å lykkes. Kaptein Sabeltann roper og spør flere ganger om noen har sett skatten. Han blir til slutt overbevist om at skatten ligger på andre sia, og drar så av gårde med båten for å lete videre der. I det han forlater plassen, glemmer han igjen skattekartet. Både små og store barn var begeistret, de vil prøve å finne skatten.. En liten bit fra kartet mangler, og det må de finne først.

Det ble stor jubel blandt barna, da de hørte, -vi har funnet skatten. Selve kista blir åpnet, og den var fylt med sjokolade gullpenger. Alle får en bit av skatten til slutt.
Noen av barna følte seg redde, og synes det var tryggest å være nær mor eller far, andre var ivrige, og ville prate med Kaptein Sabeltann og Langemann.
Det var god stemning, folk koste seg med grillmat og sjokoladekake.
Barna fikk saftis tilslutt, og noen er nok enda betenkt over at Kaptein Sabeltann kom helt til Brøstadbotn.
Ved TA, kl 23:52