LokalAvisa.no > Revestreken mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Nyheter 24/03 2008
Påskeopplevelse
Årets tradisjonelle ”Øya på Langs-renn” gikk av stabelen påskeaften med fantastisk vær og føre, og var det 26. i rekken. Godt arrangement og maksvær ga suksess og veide i godt monn opp for fjorårets værforårsakede avlysning.

Hele 168 personer hadde funnet veien til Venja og la trøstig i vei med de drøye 15 kilometrene til Trekløverhuset på andre enden av Dyrøya, dette var i følge arrangørene opp i mot rekord, som visstnok var på 180 startende.I løypa var det god stemning. De mange friske stigningene var krydret med motbakkespørsmål for store og små, for eksempel kunne vi grunne på om påskeegget hadde noe med påsken å gjøre, eller om hvor mange gange starter Anne Larsen hadde gjennomført rennet, der 0 var et av alternativene som mange (med rette) hadde krysset for.
Arrangørene hadde i sin barmhjertighet ordnet to rasteplasser underveis, med bål og ferdige måkte sitteplasser. Den første offisielle hvilen var på høyeste punktet forbi Bergsvatnet før utforkjøringa ned til Forsamyran, og den andre på høyeste punktet før utforkjøringa ned mot Trekløverhuset startet.

Om kvelden var det premieutdeling i et fullsatt Trekløverhus, med Terje Karlsen som seremonimester og Anne Larsen som utdelerske. Der vanket både premier av den mer uhøytidelige sorten og de mer høythengende utmerkelser til hardhauser med 10, 15, 20 og 25 renn bak seg.


All honnør til arrangørene. ”Øya på langs” er et flott arrangement og landskapet på Dyrøya er storslått. Av de 168 deltakerne var over 40 med for første gang, og vi tipper at arrangørene ser mange av de igjen til neste år.

Bilde 1: Ole Grønli er ferdig med motbakkespørsmål og legger i vei med neste motbakke.

Bilde 2: Velfortjent rast før det bærer utfor igjen.

Bilde 3: Heftige utforkjøringer!

Bilde 4: Anne og Terje i gavmild modus!
Ved svs, kl 21:23