LokalAvisa.no > Revestreken > Skrivekløen mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Skrivekløen 30/10 2006
Dyrøyfiske med faglig seminar 2006
Torsdag 28. september dro 14 forventningsfulle storfiskere fra helsesektoren til Dyrøya for å fiske og utveksle fagstoff med hverandre. Vi bodde på Landheim ved Dyrøyhamn i år som i fjor. Etter en fin flyreise til Bardufoss og fin busstur (med meg som ”turistsjef”) til Dyrøyhamn dro vi rett ut på havet med to sjarker. Det blåste noe men mat måtte vi ha så det var bare å kaste loss. Denne første dagen ble det en del torsk og sei, men ikke av den helt store sorten. Etter noen timer dro vi tilbake til Dyrøyhamn og Landheim. To storfiskere tilberedet et nydelig fiskemåltid på kvelden. En del faglige diskusjoner ble det utover kvelden.
Fredag 29. drog vi ut på havet ved 11-tiden. Vi prøvde et stykke rett utenfor Dyrøyhamn, videre mot Hindgrunnen uten å få de helt store fiskene. Storkveita sto øverst på ønskelisten, men den kunne vi bare se langt etter. Dette til tross for at min datter på 12 år hadde fått en kveite på ca. 2 kg i begynnelsen av august et stykke utenfor Likberget. Vi kunne da ikke være dårligere…men det var vi, ingen kveite på hele turen.
Men vi prøvde oss også utenfor Hagenes og rundt mot Berg. Utenfor Berg ble det en del sei og torsk på rundt 3 – 5 kg. Mot slutten av denne turen foreslo jeg at vi skulle dra mot Kastnes og det gjorde vi i vår sjark. Den andre sjarken prøvde litt mer et stykke utenfor Hagenes. Når vi ankom Kastnesgrunden hugg storfisken på! Ikke bare en men flere. For det første havnet vi en stim med storsei slik at vi alle dro inn både to og tre storsei på en gang. Her ble også den største torsken tatt på hele 16,2 kg. På en god annenplass kom også en torsk på 9,6 kg.

Lørdag 30. september var det klart for den store seminardagen og det ble virkelig et meget bra seminar.
Stedet som ble valgt var Dyrøy Gjestehus sitt konferanserom. Vi slapp å dra med projektor og lerret til projektoren som vi tidligere hadde gjort. Her lå alt til rette for oss. Det ble et glimrende seminar som dere kan se under.

10.00 – 10.20
www.anestesi.no

Geir Morken Nilssen, Haukeland
10.20 – 10.40
Vondt i ryggen - hue eller skrue? Kan endring av tankene påvirke ryggsmertene eller må jeg opereres med skruer?
Jens Ivar Brox, Rikshospitalet

10.40 – 11.00
”Microsensorer ved hjelp av ischemi”
Tore Omtveit

11.00 – 11.20
KOFA – hva er det?
Eksempler på erfaring med KOFA Morten Berg
11.20 – 11.40
3 D – Ultralyd i Nevrokirurgi

Steinar Ommedal, Trondheim
11.40 – 12.00
Registrering av hjertestans ved Diakonhjemmet sykehus
Ole Schlechter, Diakonhjemmet

12.00 – 12.20

Ekstern automatisk
defibrillering nytt konsept i
ALHR ved HEB Odd Naustdal, Haukeland

12.20 - 13.00
Nye retningslinjer for BHLR og AHLR
Henning Tronsen, Rikshospitalet
13.00 – 13.20
Hypertermi ifht kreftbeh.
Kjetil Sævartvit, Haukeland

13.20 – 14.00 Finansiering av HF og sykehus Vinod Mishra, Rikshospitalet
14.00 – 14.20 Om Dyrøy ambulansetjeneste Svein Aril, Dyrøy ambulanse
Seminaret varte faktisk helt til kl.16.30 og var meget interessant. Dyrøy Ambulanse var også representert og gav oss et innblikk i deres arbeidshverdag.
Da vi hadde leid båten til Dyrøy Gjestehus for to dager dro noen ut på fisketur på ettermiddagen mens andre spaserte litt rundt eller tok en joggetur før vi satte oss til et solid festmiddagsbord.
Det ble diskutert ivrig rundt bordet om dagens hendelser både ifht ulike opplevelser og om mer helsefaglig stoff fra seminaret.
Søndag 1. oktober ble vi hentet av buss og returnerte til hvert vårt etter en flyreise til Gardermoen. Noen dro videre til Trondheim og Bergen mens andre til Oslo og Fredrikstad.
Neste tur vil muligens bli i juni og Dyrøy Gjestehus ser ut til å være et glimrende base for ”Dyrøyfiske med faglig seminar 2007” og kanskje fremover.

Stein Hind Fagerlund
Ved TA, kl 10:38