LokalAvisa.no > Gratangsværingen > Gratangen IL mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Gratangen IL 24/05 2006
Elleville Peer Gynt
Per Gynt, Aslak Smed m.fl (foto:Kari Eilertsen)
Per Gynt, Aslak Smed m.fl (foto:Kari Eilertsen)
Elleville Peer Gynt
Ungdomsskoleelevene ved Nord-Gratangen skole viser for tiden ei fartsfylt og engasjerende Ibsen –forestilling. 17. mai hadde de premiere på skuespillet Bruderovet.
Da ungdomsskolen ved Nord-Gratangen skole leste Ibsen tidligere i vinter, kom det momentant fra elevene at Peer Gynt egnet seg som underholdning på nasjonaldagen.
- Jeg kunne jo ikke si nei til et slikt initiativ, sier lærer Ann Sissel Myrlund, og dermed måtte hun sette seg ned og skrive et utdrag av stykket om til en egnet sceneversjon og med nordnorsk språkdrakt.
Og siden påske har Peer Gynt sin frimodige framferd dominert elevenes norskundervisning. Forestillinga er et utdrag fra første akt av skuespillet der Peer går hen og røver bruden. Nesten samtlige elever har de siste ukene snekret kulisser, øvd, funnet fram kostymer og jobbet videre med manus på. Resultatet fikk vi se på 17. mai. Det er blitt en energisk og morsom forestilling der elevene gjør strålende skuespillerprestasjoner.
Onsdag 31. mai, klokka 19:00 settes stykket opp igjen, og det skjer i amfiet på Nord- Gratangen skole. Billetter selges ved inngang, og det selges kaffe og kaker.
Velkommen!
Ved aha, kl 17:44