LokalAvisa.no > Revestreken > Skolenytt mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Skolenytt 19/04 2006
Anskaffelse av ridesenter??
Hest (foto:Marit Cruickshank)
Hest (foto:Marit Cruickshank)
Det er mange hesteinteresserte i denne kommunen, men har vi det som skal til??

NEI. Mange i kommunen har hest. og det er sånn ca. 13 hester. Men har de noe sted å trene?? Det er og noen som må dra til Olsborg for å få ridetimer. Kan ikke et sånt sted bli kombinert??

Et ridesenter hvor man har 2 staller. En for hester som skal bli brukt til ridning av forskjellige unger og et for hester som skal trenes opp. Det er jo mange penger som må brukes, men de fleste jentene her har hestedilla og tar med glede en jobb i stallen for en ridetime.

Mange elsker hester og ville gjøre hva som helst for å hjelpe hester og få et ridesenter her i Dyrøy. Trav sporten er jo veldig utbredt her i nord Norge. Mange staller her i Dyrøy har fostret opp travere på topp nivå. som foreksempel Mellem Gård har fostret Bicycle og Prakastian og hun har Grane og Ulv på trening.

Noen jenter har veldig lyst til å starte med sprang, mens noen andre kanskje har lyst til å holde på med trav.

Dette trenger jo vanlig opplæring i hvordan treningen skal legges opp og hvordan hestekroppen er bygd opp. Dette trengs hvis man ønsker seg en framtid sammen med hester. Man må vite hvilke sykdommer hesten kan få og hva man gjør i de og de situasjonene.

Noen steder står hester og ikke får mosjon. De hestene må nesten få et sted å være så vi kan få en litt annen stilling enn at vi bare er en liten kommune som ikke viser respekt overfor dyr.

Mange gutter mener de aldri finner noen fine jenter. Dette er feil. De guttene som har hesteinteresse får seg flere tilhengere. Det betyr at hvis vi får et ridesenter kan flere gutter finne seg sin tilkommende. Ridesenteret kunne og ha hatt en avtale med skolen så ridesenteret kunne være med i FYSAKEN. Hvis kanskje noen kunne ri ned med noen hester og de som ville det kunne ha fått ridd litt.

Dette er drømmen til de fleste jentene her på Elvetun. Mange mener at siden de bor på landet skulle de ha fått sine egne hester. Noen får det, men hva med de som har søsken eller foreldre som er allergiske. Dette er et problem.

Og hvis det, kunne flere gått rundt og samlet underskrifter så flere kunne sett hvor mange det er som vil ha et ridesenter.
Da kunne de fleste jenter få hatt hestene sine der og ikke trenge å dra 30 kilometer ca. for å ri. Eller treffe sin egen hest.
Mange syns det er artig å dra på rideleir, og så hvorfor ikke lage et ekstra hus og lage rideleirer her?

Å være på rideleir lager en artig atmosfære og du får nye venner. Dette er faktisk noen av grunnene til at flere drar på samme rideleir år etter år. Mange avtaler og møtes på rideleirer og møter venner og skaper flere. Mange drar og tilbake for å møte yndlingshesten sin. Mange tar hesten med seg når de drar på rideleir, dette gjør de for å få bedre skikk på hesten. Man tar den og med for å ri den inn eller bare bli bedre på de forskjellige områdene.


Skrevet av: Marit.Cruickshank.
Ved elvetun, kl 13:17