LokalAvisa.no > Revestreken > Skolenytt mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Skolenytt 15/02 2006
Hvilken utvikling!
Rune Olsen (foto:Øyvind Arnesen)
Rune Olsen (foto:Øyvind Arnesen)


Byggingen av det nye utviklingshuset i Dyrøy er i gang, men hvordan blir det?

Første desember 2005 begynte byggingen av utviklingshuset og sommeren 2006 er det beregnet at det skal stå ferdig. I utviklingshuset vil man finne blant annet en næringsdel, en kulturdel, et Arvid Hansen dokumentasjonssenter, et bibliotek og et læringssenter.

-Hvordan er det å jobbe med et prosjekt som utviklingshuset?
Det er en meget inntresangt utfordring. Vi har en total enterprise, noe som vill si at vi har ansvaret for byggingen fra A til Å. Vi medvirker til hvilke materialer som skal brukes.
Forteller Rune Olsen (35). Han jobber for Øksnes entreprenør og har tidligere hvert med på å bygge blant annet Myre barneskole hvor et ikke ukjent volleyball lag fra Dyrøy kommune pleier og tilbringe mye tid under NNM i volleyball.

-Hvordan tror du bygget blir?
Vi har aldri gjort noe liknende før, men jeg mener at det kan bli et meget pent bygg. Vi tror vi kommer til å kle bygget med sibirsk lerk (også kjent som larix Sibiria) som er et behandlingsfritt materiale som kan skifte farge etter hvordan været er(!) Arvid Hansen ønsket som kjent noe minimalistisk og enkelt, jeg tror at han ville vært fornøyd forteller han.

Materialet som benyttes er tettvokst og består nesten utelukkende av kjerneved (Malme). Sibirsk lerk kan stå i tøffe klima i hundrevis av år uten råteskader og vedlikehold.
Vårt kongepar eier for øvrig en hytte på Mågerø som er kledd i nettop sibirsk lerk

-Hva tenker du om beliggenheten her?
Jeg må si at jeg ble overasket over det rolige klimaet. Det neste vi har tenkt å gjøre nå er å få ut telen av gulvet for senere å støpe det. Han avslutter intervjuet med å legge til ”Dyrøy mat er god mat!”


Utviklingshuset skal som sagt stå ferdig til sommeren slik at man rekker å innrede det til Dyrøy-seminaret. Hvilket betyr at Rune Olsen & co må jobbe (på spreng) for å få det ferdig i tide, men det er ikke lenge igjen nå.

Av:Øyvind Arnesen

Besøk Øksnes entreprenør på:
www.oeeas.noVed elvetun, kl 14:11