LokalAvisa.no > Dalsgrenda Nyheter mail
 
 
Nyheter 05/02 2006
Dalselv IL e bæst!!
Rolv og Siv (foto:Oddmund)
Rolv og Siv (foto:Oddmund)
Søndag 6 november gikk startskuddet for årets konkurranse av ”Klubben i mitt hjerte” konkurranse. Dette er en landsomfattende konkurranse, som ganske enkelt går ut på å stemme fram ditt lag på internett. Vinneren ville få utstyr for 75000 kr.
Helt fra begynnelsen av hadde undertegnede funnet ut at dette skulle vi klare siden Hemnes IL vant i fjor. Og Hemnes er jo ikke så stort eller……? Et par tre hundre stemmer burde jo rekke. Det skulle snart vise seg at jeg var litt vel optimistisk på akkurat dette punktet.

Etter at jeg hadde funnet ut hvor man kunne stemme, durte de første sms`ene ut fra Fagermoveien 80, budskapet var enkelt, stem på Dalselv IL. Ps Hemnes IL vant i fjor. Trenere og foreldre i Dalselv IL, venner og familie, ble sysselsatt. Alle fikk beskjed om hvor de kunne stemme og om å stemme både hjemme og på arbeid.
Dagen etter var det skoledag og utstyrt med bærbar PC og videokanon fikk ungene opplæring i hvordan de kunne stemme. Jeg velger å kalle dette IKT i skolen. Spennende var det i alle fall. Vi kunne nemlig se hvor mange stemmer både Dalselv IL og Hemnes IL hadde.
Tirsdag var vi ute med lapp i postkassene, der vi anmodet folk om å stemme på Dalselv IL.
Torsdag gikk det ny lapp ut i postkassene. Denne gangen med fullstendig oppskrift på hvordan man kunne få til å stemme. Mange hadde nemlig ikke fått det til. Det ble presisert når konkurransen gikk ut på dato, vi hadde nemlig bommet med en uke på den første lappen, og folk ble oppfordret til å engasjere familie og venner.
Ungene på fotballen ble også bedt om å ringe tanter og onkler, besteforeldre og ”guforeldre”, det var jo tross alt snakk om 75 000 kr.
Tirsdag 15 november forsvant tallene fra nettet. Vi lå da ca 80 stemmer foran Hemnes og 150 stemmer foran NTNUI Dragvoll. Onsdag fikk vi beskjed om at Hemnes drev og mobiliserte. Det ble mange sms`er att og fram og gamle dalsgrendværinger og klassekamerater ble satt i sving. Torsdag ble det skikkelig nervepirrende da vi så at NTNUI hadde gått forbi Hemnes, men det var bare å vente og se og håpe på det beste.
Fredag ca kl 13.00 fikk Stein beskjed fra Dagbladet. Dalselv hadde vunnet!!!! Jeg må få si jeg var glad det var over. Vi vant med hele 2158 stemmer, 81 stemmer foran nummer 2, som var NTNUI Dragvoll. Hemnes var på 3 plass hele 800 stemmer bak.
De tre siste dagene hadde Dalselv IL håvet inn mellom 1200 og 1300 stemmer. Det er over det dobbelte av det vi klarte på de 10 første dagene.
Jeg må virkelig få skryte av klubben vår, ALLE sto på. Både unger og foreldre. De fikk folk til å stemme på Dalselv IL i hele Norge, ja det kom faktisk inn stemmer fra nesten alle verdensdeler. Tromsø, Kirkenes, Trondheim, Bodø, Oslo, Svalbard, Sverige, Australia, Amerika, Danmark og Singapore er noen av plassene/landene jeg vet det ble stemt fra. Og noen må ha stått noe forferdelig på de siste dagene!!
Personlig må jeg få takke både foreldre, søsken, venner og arbeidskamerater. Det var ikke fred å få for noen av dem så lenge avstemmingen varte..

Nå er det sikkert mange som lurer på hva Dalselv IL skal bruke 75 000 kr til?
Vel, det viktigste slik som jeg ser det er at flest mulig av som er med i Dalselv IL får glede av det. En viktig motivasjonskilde for ungene var ”skikkelige matchballer”, men det er viktig å huske på at det er mer enn fotball i bygda, selv om det er denne idretten som er mest organisert.
Flere av trenerne har etterlyst nye fotballmål, vi mangler et draktsett til ungene (fotball), og vi er allerede gått ut med et tilbud om overtrekksdresser til de som går på ski. Personlig håper jeg at vi skal kunne slå litt på stortromma, når det gjelder premier på cuprenn, men hva det blir blir i så fall en hemmelighet til premieutdelingen.
Rolv Bråthen fra Norsk Tipping og Siv Hege Erdal fra Dalslev IL under den høytidelige overrekkingen av diplomet.


Dalselv Barnegospel

Torsdag annenhver uke er det fullt liv på skolekjøkkenet. Ettersom klokka nærmer seg ½ 6, fylles halvsirkelen med stoler opp. Små og store. Noen kommer forsiktig inn og ser etter en ledig stol. Andre mer ramler inn og slenger seg ned i lag med dem som har holdt av ledig plass.
Det prates, hviskes og flires. Noen sjekker at de har alle sangene i permen sin. Andre elsker å tegne på tavla. En gang stod det:
VELKÅMMEN TEL GOSSPEL !
Ja visst er det fullt liv når 25-30 skjønne unger fra 1. til 7. klasse samles til gospeløvelse.
Kurt Magne Almli, Roger Sjånes, Heidi Sjånes Pedersen og Ståle E. Pedersen har flyttet på en masse stoler og bord og forvandlet skolekjøkkenet til et øvingsrom.
Et bord er dekorert med stearinlys, duk og en åpen bibel. Når bass og gitar er stemt etter pianoet og barna har roet seg ned, starter øvelsen. Noen ganger er det lite lyd å få ut av koret. Andre ganger tar det helt av! Men uansett låter barnestemmer vakkert.
Siden det er et gospelkor gir vi rom for de gode, viktige fortellingene fra bibelen. Stearinlyset tennes og Heidi eller Ståle formidler det glade budskapet om Jesus. Etter en kort pause samles vi rundt bordene til saft og boller. Og Heidis boller er nok veldig gode for mange har spurt etter oppskriften!
Så er klokka plutselig 7 og det er på tide å avslutte nok en gospeløvelse.

Det vi har øvd på vil vi jo også opptre med. Som regel blir det på en familiegudstjeneste i hvert semester. Og hver høst har vi fått synge julen inn på julegrantenninga på skolen.

Vi som driver dette arbeidet er glade for å få være sammen med barna på denne måten. Og vi er takknemlige for at foreldrene sender sine barn til oss slik at det er mulig å ha et gospelkort i bygda.

Ståle E. Pedersen.
Gospelkorets Rikke Forsland under julegrantenningen 2005.


Ved oa, kl 11:43