LokalAvisa.no > Gratangsværingen > Ordet fritt! mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Ordet fritt! 08/08 2005
Foldvikmarkedet!
Faksimile H. Tidende (foto:)
Faksimile H. Tidende (foto:)
Leser i dagens Harstad Tidende at det under årets Foldvikmarked skal slåes hardt ned på narkotika og fyll. Noe som forsåvidt er greit nok, men det eg reagere på er vaktholdet, er det noen som
fullstendig har mistet vettet? Hva trengs dette til?

- 4 hundepatruljer fra forsvaret (er disse mot evt bomber?) GALSKAP!!!
- Politi i båt og på land + tom narkotikapoliti.

Hva er dere redd for? Har selv vært vakt på en av Norges største musikkfestivaler, der var det to politipatruljer på to som holdt orden. Kan bare nevne, det fantes ikke bråk eller trøbbel under hele festivalen.

Foldvikmarkedet fremstår som et overkommersielt tiltak uten sjel, det lille som var sjarm er blitt borte med årene. Fokus er flyttet fra båtliv og -kultur til å tjene penger på allslags nips og souvenirer. Det er som å vandre over Youngstorget i Oslo en sommerdag. Det eneste som manglet nå var en fullstendig overvåking av besøkende, hvorfor ikke gi de fotlenke med det samme?


Kulturarven
Hva var vitsen med den totale rasering av området rundt Foldvik brygger? Er det for å presse mest mulig folk inn på dette området? Noen annen grunn kan det neppe være, det er jo overhodet ikke tatt hensyn til eksisterende arkitektur og kultur i det somer blitt oppført.

Hadde det vært opp til meg hadde alt av nybygg blitt jevnet med jorden, for å si det veldig forsiktig. Det ser ikke ut slik som det er nå!

Foldvikmarkedet fremstår som en rasering av den kulturarven faktisk Foldvik Brygger er. Eg håper for bryggas del at folk holder seg heime...

Heine Jensvold

Ved TVH, kl 18:49