LokalAvisa.no > Gratangsværingen mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Nyheter 20/06 2005
Intens øving før "Havlandet "settes opp til helgen
Havlandet 2005. Øving (foto:TVG)
Havlandet 2005. Øving (foto:TVG)
(Flere bilder i artikkelen)
Les ellers mer om Havlandet her. Annonsering - klikk her.

Nå om dagen foregår det en intens øving og forberedelser til oppsettingen av det historiske vandreteateret "Havlandet" kommende helg. Stykket er revidert og endret en del og det er kommet nykomponert musikk til - og alt skal klaffe til minste detalj. Det er også denne gang initiativtaker Henry Høgmo og regissør/instruktør Lars Høgset som trår til fra morgen til kveld. Men de har flere ildsjeler med seg som gjør en formidabel jobb. Og tiden fram til første forestilling lørdag 25. juni kl. 15.00 er kort!

ENDRINGER I "HAVLANDET" I ÅR
Noen scener i stykket er i år blitt klippet bort og nye er kommet til. En viktig endring er at det nå er samen Thomas Påve (Harold Jenssen) som skal være fortelleren og at møtet mellom den gamle Johan Fredrik og søsteren Eva først skjer ved gammen. I år starter også hele spillet ikke nede i fjæra, men på "Kengis" markedsplass i Pajala hvor Johan Fredrik og Eva blir ført til "Havlandet" av flyttsamene.

NOEN BILDER FRA ØVINGENE
Nedenfor kan du klikke deg inn på noen bilder fra øvingene de siste dagene:

Bilde 1. Fra øvingen av scenene nede i fjæra på Nord-Gratangen skole fredag 17. juni. Vi ser samen Thomas Påve (Harold Jenssen) komme med de to guttene han har tatt med fra Sverige for å gi dem et bedre liv i "Havlandet" i Norge. Det er Johan Fredrik (Erik Johnsen) og Gabriel (Skjalg Tollefsen). Gutttene tilbys de to fiskerbøndene Anders (helt til høyre, Agnar Eilifsen) og Johannes (Ole Saltvik). Vi ser drukkenbolten Johannes kjenne på "varen" - og det blir Gabriel som får den ublide skjebnen og få være dreng hos Johannes.
Vi ser instruktør Lars Høgset til venstre i forgrunnen.

Bilde 2. Fra samme scene, men nå nede ved fjæra lørdag kveld 18. juni. Vi ser Johannes med flaska (Ole Saltvik) og Anders (Agnar Eilifsen) greie ut garnene. I forgrunnen: Sufflør Tove Karlsen.

Bilde 3. Fra øvingen oppe ved gammen søndag 19. juni. Her ser vi den kostelige badedagsscenen og det dramatiske møtet mellom prosten på Ibestad (Roar Moslett) og "Jussa" (Henry Høgmo). Vi ser regissør Lars Høgset (til venstre i bildet) veilede aktørene.
Ved TVH, kl 12:33