LokalAvisa.no > Revestreken > Reportasjer mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Reportasjer 07/06 2005
Dyrøyfiske 2005
Dyrøysfiske med faglig seminar 200526. mai dro 8 storfiskere innen helsevesenet til Dyrøya for å fiske storfisk fra sjark, nyte selvberedt fiskemiddager og tilføre hverandre litt faglig input ved å ha seminar.
Torsdag ankom vi et hus, som var innleid for anledningen av mine slektninger, på selve Dyrøya. Huset ligger på et sted som heter Dyrøyhamn. Huset var relativt stort og bra utstyrt, slik at vi hadde godt om plass.
Første dagen hadde vi en såkalt indisk aften med middag tilberedt av Vinod Mishra. Maten smakte meget godt etter at Vinod hadde tilbrakt en lengre stund på kjøkkenet. Vi prøvde noen kast fra land denne kvelden og det ble noen småfisk på et par kg som ble kastet ut igjen. Odd Naustdal hadde en bra stor kveite på, men den slapp etter å ha gitt seg til kjenne på overflaten.
27. mai dro vi ut i en sjark for fiske litt større fisk. Været var relativt bra, men kunne ha vært bedre. Litt duskregn, sludd og litt solgløtt av og til. Denne dagen skulle bli Ole Jacob Bøes dag. Han tok en torsk på hele 10,25 kg. Stein Fagerlunds rekord fra 2004, en sei på 9,6 kg var slått. Det ble en del brosme, sei, torsk og uer på denne turen. Mer enn nok til en fantastisk flere retters utsøkt flerretters fiskemiddag organisert av Odd Naustdal og Kjetil Sævartveit. Dette kunne de to Bergenskarene, (Kjetil fra Hardanger).
28. mai var det den store seminardagen med pc og projektor denne gang. Året før hadde vi overhead.Først ut var Berit Nikolaisen fra Dyrøya som fortalte litt om Dyrøyas historikk.
Det var med stor interesse vi lyttet til hvordan Dyrøyas befolkning hadde det før i tiden og opp til i dag.
Vinod Mishra, Rikshospitalet - foreleste om ”Helsereformen som kom 2002” og hadde da en evaluering så langt. Steinar Ommedal, Sintef - loste oss inn i hjernen tredimensjonalt og det var fantastisk å se og høre. Ole Schlechter, Diakonhjemmet - fortalte om hvordan en previsitt artet seg på ”hans” sykehus og fordelene med at anestesisykepleieren oftest foretok denne. Odd Naustdal, Haukeland - foreleste om ”kirurgisk produksjonslinje”. Meget interessant å høre hvordan dette fungerte på Haukeland og den fungerte bra. Intensivsykepleier Ørjan Lindroth fortalte oss om forskjell/likhet mellom kaffefilter, støvsugefilter, respiratorfilter og pasiemtfilter og jeg tror nok han kan mer enn de fleste, bra! Kjetil Sævartveit, Haukeland snakket om ”Nye medikamenter ifht kreftbehandling og dagens pasients kunnskap om dette”. Vi lyttet med stor interesse på hvilke utfordringer sykepleiere og leger har ifht pasients viten i dag om sin sykdom og behandling av denne.
Til slutt skulle jeg orientere om websiden for anestesisykepleiere som nå heter www.anestesi.no for Geir Morken Nilssen, Haukeland som ble forhindret i siste liten til å delta. Dette gjorde ikke jeg pga tidsnød, men nå er det gjort.
Etter seminaret var det tid for sjarkfiske igjen. Det ble nesten de ”samme” fiskene, men Ole Schlechter tok en kveite på ca. 3,5 kg og en pen steinbit.

En artig fiskehistorie utartet seg også denne dag. Ole Schlechter og undertegnede oppdaget en torsk på ca. 3 kg svømte tett opp til båtripa med en krok i munnen, men uten snøre. Vi ble måpende stående å kikke på den svømme noen sekunder før jeg utbrøt. Se – en torsk som svømmer med krok i munnen. Vår svenske venn, Ørjan roper høyt: ”Den er min” – jag har tappat kroken…! Samtidig som han sier dette drar han opp en sei. Han mente han hadde en opphenger som torsken hadde bitt på. Slik at i realiteten hadde han en torsk på ca. 3 kg og en sei på ca. 1,5 kg samtidig på uten å si et pip. Men i disse dager tror vi jo på svenskene, ikke sant? Vi fikk opp torsken med en klepp og Ørjan fikk sin torsk med krok. Morsomt var det.
Ved TA, kl 19:14