LokalAvisa.no > Revestreken > Skrivekløen mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Skrivekløen 21/03 2005
Påskeegg fra Lørenskog
Påskeegg (foto:clip)
Påskeegg (foto:clip)
Den kommunen jeg ble født inn i het Tranøy. Det skal være den kommunen i Norge med den mest ufordragelige kommunale betjening, hører jeg, men all reklame er god reklame. Hvordan det er med Dyrøy, vet jeg ikke.
Tranøy har også en trådløs avis som heter "Budstikka", og på ett punkt syns jeg Tranøy er Dyrøy langt overlegen..
De har en spalte som heter "Lesaran sjøl" og den er smekkfull av frimodige ytringer og annet.
"Revestreken" i Dyrøy med "Skrivekløen" viser at det ikke er noen velutviklet skrivekløe i
Platinaland. Jeg blir litt flau når jeg undersøker saken og titter inn i skjermen igjen etter en lang pause: De siste innleggene har da jammen jeg – en gammel fraflyttet - stått for, og det er lenge siden også. Er det virkelig ikke en eneste nabokrangel i bygda? Eller et trosspørsmål? Hva med krav om veier? Er alle veier ferdige? Blir de brøytet skikkelig? Mobber ikke ungene hverandre på skolen, og hva kan det ikke være av ting man klør i fingrene etter å skrive om?
Reportasjer er det også laget – både om kortspill og sauefjøs, men det er også mose på denne litteraturen. (Om den siste skrev jeg en sterkt anerkjennende leserkommentar, for jeg har en inngrodd respekt for de oppfinnsomme myrholtingene, som var våre gode naboer i alle år i min barndom og som tydeligvis i generasjoner er like kreative og hendige. Hvorfor den ikke kom på "trøkk" når tilfanget av innlegg i "Skrivekløen" er så sparsom, vet jeg ikke. Men hva vits er det å drive avis, hvis man ikke også skal kunne refusere manuskripter, tenkte jeg og så stort på det).
Nei, jeg tror jeg holder en knapp på Tranøy tross det dårlige ryktet om kommunearbeiderne!
I den tid da de gjorde kommunal innsats med spade, fortelles det at den ene av de to kommunalt ansatte som holdt på med et stykke vei plutselig ble rasende og slo i hjel en snegl med spaden.
- Hvorfor gjorde du det? spurte kameraten.
- Jo, nå ble jeg rasende. Den har fulgt etter oss i hele dag!
Denne historien er naturligvis fabrikkert, men i Dyrøy husker jeg det ble fortalt at noen hadde sveiset veivokterens spade fast i bagasjebæreren – og han merket det ikke før han skulle sykle på butikken ved ukeslutt.
Vandrehistorier!
Jeg kunne ikke drømme om å gjenfortelle sånt vås!
Rolf Østrem

Ved tsø, kl 23:43