LokalAvisa.no > Gratangsværingen > Skolenytt! mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Skolenytt! 12/02 2005
Museum blir oppholdsrom for ungdomsskoleelevene
Museum blir elevstue (foto:TVH)
Museum blir elevstue (foto:TVH)
(Større bilde? Klikk her)

I gamle dager måtte alle elever ut i friminuttene. Slik er det ikke lenger. Ungdomsskolens elever kan være inne også mellom timene. Men i klasserommet skal det luftes og derfor trenger barna et annet rom å oppholde seg i. På Nord-Gratangen skole har biblioteket hittil vært samlingsstedet. Nå endelig ser det ut til at elevene skal få sitt eget rom som de kan prege selv og få det slik de helst vil ha det. Det er det gamle, nesten bortglemte museet nede i kjelleren som må vike plassen for ungdommen.

Museet er en samling gamle og interessante bruksgjenstander fra distriktet her som nå har stått i mange år uten særlig oppmerksomhet. Her er ting som sikkert hadde fortjent en bedre skjebne enn å bli bortgjemt i et tilfluktsrom i skolens kjelleretasje. Og rommet antikvitetene hittil har stått i egner seg godt til oppholdsrom for ungdomsskoleelevene.

Onsdag kveld (9. februar) ble det derfor trommet sammen til dugnad og mange foreldre stilte opp. Hele museet ble raskt flyttet til et annet tilfluktsrom like ved for midlertidig oppbevaring. Museumsrommet ble ryddet og støvsugd og lamper hengt opp. Neste post på dugnadsprogrammet er å legge nytt laminatgulv og samle sammen brukbare møbler og annet utstyr. De unge får selv sette sitt preg på rommet videre.


BILDER

Hovedbildet til artikkelen viser lærer Gunnar Bjørklund (til venstre) som før flyttingen vurderer forholdene i museumsrommet sammen med en av foreldrene - Torbjørn Johnsen.

Bilde 2: Museet slik det stod sett fra inngangen.
Klikk her

Bilde 3: Til og med en båt var plassert i en krok. Klikk her

Bilde 4: Foreldrene tømte snart rommet (beklager dårlig billedkvalitet)... Klikk her

Bilde 5: ... og stuet de museale antikvitetene inn på et tilfluktsrom i gangen like bortenfor. Klikk herVed TVH, kl 15:26