LokalAvisa.no > Gratangsværingen > Kirkeposten mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Kirkeposten 07/02 2005
Noen må begynne!
Esther og Jenny (foto:TVH)
Esther og Jenny (foto:TVH)
Noen må begynne”sa disse to damene - Esther Moan og Jenny Hanssen - sommeren 1991. De mente at Gratangen menighet lenge nok hadde vært uten menighetssal og at arbeidet led under de nåværende forhold. ”Det blir nok ikke i vår tid, men la oss begynne og ikke vente til de eldste er borte!” sa de.

Nær 14 år er gått siden den gang og de aller fleste av de eldste fra den tiden er nå gått bort og fikk ikke se salen stå ferdig. Esther Moan arbeidet med stort engasjement (Bilde 1: Klikk her) for menighetssalen i mange år før hun døde i 1996. Men Jenny lever fortsatt i beste velgående - snart 106 år gammel. Kanskje får hun se menighetssalen stå ferdig!

Mange har bidratt gjennom årene for å få menighetssalen realisert. Ikke minst engasjerte diakon Randi Sæther seg og ledet mye av arbeidet med innsamlingen. Hun tok ansvaret for en egen innsamlingsforening av eldre og arrangerte i flere år sammen med diakoniutvalget basarer og bod for prosjektet på Foldvikmarknaden (Bilde 2: Klikk her). I tillegg har store deler av befolkningen - både privat og gjennom lag og foreninger - bidratt med store og små gaver slik at det til sammen snart stod ca. en kvart million på kontoen. Godt at mange av bidragsyterne nå skal få se et resultat!


TEKST TIL BILDENE:

BILDE 1: Esther Moan viser hvor bygget skal stå og stikker spaden utålmodig i jorda (1995)

BILDE 2: Fra menighetens bod til inntekt for menighetssalen på Foldvikmarkedet 1993Ved TVH, kl 21:37