LokalAvisa.no > Gratangsværingen > Kirkeposten mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Kirkeposten 04/01 2005
Agnar og Linn Kalseth med forslag om utsmykking av Gratangen kirke
Kalseths forslag (foto:TVH)
Kalseths forslag (foto:TVH)
(Større bilde? Klikk her)

De siste årene har det vært diskutert hva vi skal gjøre med den store og massive betongklossen bak alteret i Gratangen. Biskop Kjølaas har foreslått å ta den bort, mens Kirkedepartementets konsulent, arkitekt Arne Sæther gav etter en befaring i april i fjor menigheten råd om ikke å fjerne den. Sæther mener motlyset blir for sterkt.

I november i fjor fikk menigheten tilsendt et forslag fra interiørarkitekt Agnar Kalseth og datter Linn Midtbø Kalseth, som nå er utdannet inn glasskunst / glassblåsing. Her skisseres en interessant og konstruktiv løsning på problemet. De to foreslår å lage åpninger i betongen og felle inn sandstøpte glassfelter. I gudstjenestetiden om formiddagen vil sollyset gi spennende virkninger i glassfeltene. Vinduet bak dempes forsiktig med grove trepersienner. Se bilde av modellen ovenfor.

Kalseth & Kalseth foreslår videre at det lages en kilde i gulvet, nedfelt i flisene. Kilden starter ved døpefonten og er laget i mosaikk bestående av gjennomfarget keramikk i forskjellige blåfarger samt glass og bladgull. Se skisse her

Forslaget er spennende og er tatt imot med takk! Flott at noen tenker på hvordan kirkerommet kan bli vakrere. Menighetsrådet vil se på forslaget i første møte på nyåret.
Ved TVH, kl 19:11