LokalAvisa.no > Gratangsværingen > Kirkeposten mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Kirkeposten 26/11 2004
"Stjerna fra øst" - årets korkveld i Gratangen kirke!

"Stjerna fra øst"(Eremin) (foto:)
Framføringen av Geirr Lystrups ”Stjerna fra øst” ble en stor opplevelse for de ca. 65 som trosset snøstormen og tok seg fram til kirka fredag kveld, 19. november. I tillegg til vakre kortoner og mange solopartier med de dyktige solistene Mona Digre og Ronald Forså, fikk vi også høre Forså lese juleevangeliet satt inn i russisk natur og klima ute på taigaen. I teksten var det vevd inn flere kjente Kristuslegender.

Samarbeidet mellom Gratangen & Lavangen Blandakor, Vårkvad (Salangen) og musikkgruppa Grøna Lunds kapell under direksjon av Hans Erik Børve ble lønnet med stående og vedvarende applaus fra et begeistret publikum – også etter ekstranummeret. Og det var tydelig at kor og musikere gledet seg stort over endelig å få framføre noe de nå har øvd på i lange tider.

Konserten ble holdt i Lavangen kirke lørdag og i Salangen kirke på søndag med god oppslutning. Og den kunne sikkert vært framført i flere kirker her i området, men det får kanskje bli til neste år. Det ble i alle fall en hektisk og minnerik helg for alle koristene, musikerne og øvrige aktører – og for mange av innbyggerne i de tre sognene. En god forberedelse til adventstida hvor Betlehemsstjerna jo er vår veiviser til barnet i krybben - slik vi også viser ved å henge opp adventsstjerna i våre stuevinduer i denne tiden.

BILDER FRA KONSERTEN I GRATANGEN KIRKE
Bildene er tatt under konserten fra litt forskjellige vinkler og taler for seg uten videre kommentarer.
Bilde 1 (Solistene Ronald Forså og Mona Digre) – klikk her)
Bilde 2 – klikk her)
Bilde 3 – klikk her)
Bilde 4 – klikk her)
Bilde 5 – klikk her)

For de som vil gjenoppleve litt av historien om jomfru Maja på taigaen (skrevet av Geirr Lystrup) kan de gjøre det her ved å klikke seg inn på et utvalg av bildene som ble vist under konserten - vakre akvareller av russeren ALEKSANDER EREMIN som bor på Sjøvegan:

Akvarell 1 – klikk her)
Akvarell 2 – klikk her)
Akvarell 3 – klikk her)
Akvarell 4 – klikk her)
Akvarell 5 – klikk her)
Akvarell 6– klikk her)
Akvarell 7 – klikk her)
Akvarell 8 – klikk her)
Akvarell 9 – klikk her)
Akvarell 10 – klikk her)
Akvarell 11 – klikk her)
Ved TVH, kl 10:03