LokalAvisa.no > Revestreken > Skrivekløen mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Skrivekløen 29/09 2004
Dyrøyfiske og faglig seminar

Vi møtte den 8. sportsfiskeren i Bardufoss slik at vi var totalt 8 menn. En kom fra Trondheim,
to fra Bergen, en fra Fredrikstad og fire fra Osloregionen.
Felles for alle, bortsett fra at de jobbet innen helse og er sportsfiskere, var at vi hadde lyst å fortelle hverandre om hvilke prosjekter hver og en har jobbet med eller jobber med. Derfor ble det også et faglig meget bra program innen helse. Hver og en betalte turen selv.


Hvor ligger Dyrøya?
Vi ankom Bardufoss ca. kl. 13.00 og Dyrøya rundt 15-tiden etter en times minibusstur. Været var upåklagelig, solen skinte og på havet rett utenfor dengladeheksa var det bare en lett bris. Etter å ha hilst på HEKSA i Dyrøyhavn, som vi skulle bo hos, bar det rett ut på havet i to sjarker. Vi hadde med oss stenger og ulike sluker. Etter å ha pilket i 3 timer gav vi oss. Fangsten ble steinbit, torsk og sei. Største fisk denne dagen var en sei på 6,4 kg. På kvelden ventet et fortryllende fiskemåltid laget av ”heksa”.
Fredag 2. juli skinte solen. Vi hadde gjort avtale med sjarkeierene at vi skulle ut kl. 12.00 å fiske igjen i 3 timer. Vi så kontinuerlig småsei på 1-2 kg hoppe i vannskorpa. Det kokte av fisk, men vi skulle ha fisk på over 2 kg. Vi fikk masse: sei, torsk, steinbit og brosme. Største fisk denne dagen ble en sei på 9,4 kg og den måtte det jobbes med for få opp.
Nok et fortryllende måltid hos heksa ble det. Etter måltidet var det såkalt ”frilek”, noen spaserte en tur til Vinje på andre siden av Øya og noen sågar til Berg og andre igjen til Mikkelbostad.
Solen skinte og det var vel rundt 23 – 24 grader.
Lørdag 3.juli hadde vårt seminar i fjøsgrua, som egnet seg utmerket for oss. Været var også i dag helt fantastisk med solskinn.
Seminaret varte i ca. 5 timer. Noen valgte så å fiske mer etter seminaret, men nå med ”heksas” båt, en helt stødig og utmerket Silver Viking 17 fot med 25 hk motor. Mye fisk ble det også på denne turen av samme slag som før. På denne turen ble det tatt en brosme på 6,5 kg.


Etter fisketuren bar det rett i badestampe med dertil tilbehør og heksemassasje. En riktig nytelse!
Søndag 4. juli spiste vi frokost og ble hentet kl 11.00 av en minibuss for så å bli fraktet til

Bardufoss flystasjon for så returnere til Gardermoen.


Dette var den første turen av flere kommende, for nå er løypa satt! Neste gang skal kveita tas!


Stein Hind Fagerlund, som har sine røtter fra Dyrøya.
15.07.04
Ved TA, kl 09:48