LokalAvisa.no > Hemnesværingen > Festivalene mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Festivalene 01/07 2004
Den tiende båt- og fjordfestival ble en suksess
Siden marinaen på Hemnesberget åpnet rundt St. Hans i 1995 har det årlig vært arrangert en stadig bedre Båtfestival. Dermed var det et slags jubileum i år, ettersom det var den tiende festivalen som gikk av stabelen. Arrangørene, Hemnes Dykkeklubb og Hemnes Båt- og fiskeforening, tok mål av seg å lage tidenes festival. Og det ble det.

Værgudene var ikke helt vennligsinnet av seg, men det la ikke noen stor demper på folks deltagelse de bortimot tre dagene festivalen varte. Fredag kveld var det ZOO som var trekkplasteret. Himmelen svartna skikkelig til utover kvelden, men temperaturen var behagelig mye over ti grader. Dette, og et ikke ubetydelig fotballsparkarmesterskap i Portugal, borget for at folk ville bli sittende hjemme av frykt for å gå glipp av den store fotball-spenningen og regn i håret. Men gode gamle Zoo trakk skikkelig med folk ut. Tett på 600 billetter en slik aften var arrangørene strålende fornøyd med. Selv ikke en skikkelig regneling forhindret at det ble tidenes fredag de ti gangene festivalen har blitt gjennomført. Glad og fornøyd slet folk seg hjem utpå natten for å hvile ut til neste dag, som er en av de travleste dagene på Hemnesberget i året.

Lørdagen opprant med skodda like ned i fjæresteinene, og et tett og ubehagelig yr tidlig på formiddagen gjorde at timene frem til ca kl.12.30 opplevdes som et antiklimaks i forhold til dagen før. Men da regnet først ga seg, gjorde en behagelig temperatur et opphold utendørs til en ubekymret affære. Og de mange aktiviteter som Sjørøvertog og Marinashow samlet i kjent stil store menneskemengder. Og lørdagskvelden var det om lag 1100 mennesker innom portene på festivalplassen for å oppleve de gamle storhetene ”Unit Five”.

Likevel er folkelivet om dagen, med masse artig for barna å oppleve, kanskje det aller beste med denne festivalen kontra mange andre begivenheter i festival-Hemnes.

Tekst /foto: Tore Furuhatt


Foto: Tore Furuhatt


Å skyte med sjørøverkanon var noe som virkelig trakk de store horder til seg


Foto: Tore Furuhatt


Sjørøvertoget var større enn noen gang, og i år hadde verdens største sjørøver fått følge ev en like stor klovn, til stor glede for alle ungene.


Foto: Tore Furuhatt


Sukkerspinn står uten tvil til terningkast seks for den yngre garde ved enhver anledning.


Foto: Tore Furuhatt


Rekene gikk som varmt hvetebrød fra to reketråler som lå i kai i lag med Hermes II fra Rana.


Foto: Tore Furuhatt


Knut og Sigfred, to ranværinger som årlig får med seg båtfestivalen ved å legge seg med stor båt i marinaen, ville være anonym for ikke å komme i klammeri med sine damer………

Ved Antoine, kl 17:59