LokalAvisa.no > Gratangsværingen > Kirkeposten mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Kirkeposten 26/05 2004
Drama med konfirmantene: Jesus og røverne på korset (Luk 23, 32-41)
Jesus & røverne på korset (foto:TVH)
Jesus & røverne på korset (foto:TVH)
Flere bilder i artikkelen!

"Også to andre, to forbrytere, ble ført bort for å henrettes sammen med ham (klikk her ). Og da de kom til det stedet som heter Hodeskallen, korsfestet de både ham og forbryterne, den ene på høyre side av ham og den andre på venstre. Men Jesus sa: «Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør.» Så kastet de lodd om klærne hans og delte dem mellom seg. Folket stod og så på, men rådsherrene hånte ham. «Andre har han frelst,» sa de, «la ham nå frelse seg selv, dersom han er Guds Messias, den utvalgte.» Også soldatene gjorde narr av ham; de rakte eddikvin opp til ham og sa: «Dersom du er jødenes konge, så frels deg selv!» For det var satt en innskrift over ham: «Dette er jødenes konge.»
En av forbryterne som hang der, spottet ham også og sa: «Er ikke du Messias? Frels da deg selv og oss!» Men den andre bebreidet ham og sa: «Frykter du ikke Gud, enda du har samme dom over deg? For oss er dommen rettferdig, vi får bare igjen for det vi har gjort. Men han har ikke gjort noe galt.» Og han sa: «Jesus, husk på meg når du kommer i ditt rike!» Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i Paradis (klikk her ).»

Dramaet viser videre hvordan Jesus og de to røverne dør (klikk her )og til slutt hvordan den oppstandne Jesus vekker opp de døde og samler alle sine i Guds rike. Men røveren på korset som spottet Jesus ville likevel ikke bli med (klikk her ).


I rollene:
Jesus på korset: Matias Olsen
Røveren som spottet Jesus: Simon Fagerli (bak til venstre).
Røveren som ba Jesus om å huske på ham: Caroline Christensen
Den bortkomne sønnen: Marius A. Verbaan.
Kvinnen som ble grepet i ekteskapsbrudd: Astrid Johnsen

Dramaet ble øvd inn med konfirmantene av Kamilla Kleppe, godt hjulpet Gunnhild Hals og Gunnhild Stave (se artikkel med bilde på Gratangsværingens forside - klikk her)
Ved TVH, kl 11:54