LokalAvisa.no > Gratangsværingen > Kirkeposten mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Kirkeposten 26/05 2004
Drama med konfirmantene: "Den bortkomne sønnen"
Den bortkomne sønnen (foto:TVH)
Den bortkomne sønnen (foto:TVH)
(Flere bilder i artikkelen)

"Jesus sa: En mann hadde to sønner. Den yngste sa til ham: «Far, gi meg den delen av formuen som faller på meg.» Han skiftet da sin eiendom mellom dem. Ikke mange dager etter solgte den yngste sønnen alt sitt og drog til et land langt borte. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv(klikk her ).
Men da han hadde satt alt over styr, kom en svær hungersnød over landet, og han begynte å lide nød(klikk her ). Han gikk da og tok arbeid hos en mann der i landet, og mannen sendte ham ut på markene for å gjete svin. Han ønsket bare å få mette seg med de belgene som grisene åt, for ingen gav ham noe.
Da kom han til seg selv og sa: «Alle arbeidsfolkene hjemme hos min far har mat i overflod, mens jeg går her og sulter i hjel! Jeg vil bryte opp og gå til min far og si: Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være din sønn. Men la meg få være som en av leiekarene dine (klikk her ).»
Dermed brøt han opp og drog hjemover til sin far. Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han syntes inderlig synd på ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham (klikk her ). Sønnen sa: «Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være din sønn.» Men faren sa til tjenerne: «Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og glede oss. For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.» Og så begynte festen og gleden."

Dramaet ble fremført av konfirmantene under "Samtalegudstjenesten" Kristi Himmelfartsdag (20.05.04).

Roller:
Den bortkomne sønnen: Marius A. Verbaan
Den gode faren: Matias Olsen
"Damer på byen" - Nina Hanssen (t.v.) og Caroline Christensen.

Dramaetble øvd inn med konfirmantene av Kamilla Kleppe, godt hjulpet Gunnhild Hals og Gunnhild Stave (se artikkel med bilde på Gratangsværingens forside - klikk her)
Ved TVH, kl 10:00