LokalAvisa.no > Gratangsværingen > Poetiske perler og annet! mail
 
 

Gratangsværingen - Lokalavisa i Gratangen

Poetiske perler og annet! 09/02 2004
Kvesmesommar!
To telemontører koser seg med å bruke dialekt når de kommuniserer ved hjelp av e-post. Av og til, som i dette tilfellet, tar det av på en måte.

Denne gang var ene karen på båtferie, men sendte jevnlige rapporter om ferielivets gleder. Kameraten måtte arbeide i ferietida. Han syntes at det skjedde no litt i arbeidstida óg, og svarte derfor med denne historia. Som forøvrig gikk for seg i en nabokommune nordafor.



- Nei ka du trur her på fredag. Først hadde man brukt laang tid på å lokalisere en førdelar, å så, ikledd sjorts og slagstøvla, ijnne i skauen, i deijnn tropevarmen, åpna førdelarlåkke.

Serska to å et hallt tiendels sekund sterra man ijnn i en grå baijll på over ti sankt i diameter. Å dæ va lang nok tid, førr då seijnte baijllns ijnnbyggera ut en vællkommstkomite.

En fæm meters retrætt jønna tætt ijænnvoksn kulturlandskap beståanes av huijnnekarve, jeitrams og høymuggel, høijlt på å eijnne i ei maurtua mæns aijlt av remedia og instrumenta så va i nævvan fór huijniveijlt avgåre. No va goe rå dyre, hælga nærma seg, og maijn, han va fræmdeles telefonlaus.

Ei rustått jernstang så låg uijnner en bergnabb blei løysninga. Baijlln trijlla så bortover, å no sku kobbles. Mæn nåkken jænstridie karra hoijllt fræmdeles skansen, antageli elitesoldata. Her måtte sprayes nokka, mæn ka? Ne i bilen å romsterte, å faijnn tell slutt "polish for dæsjbord".

Ei tøtta på sykkel på tur tell jobb sporte ka detta va førr oppstyr. Ho blei då førrtællt ka førr naboa ho hadde oppfør huse, - og borte va ho. Ho e vell eijndå på jobb.

Jau, de siste staijnnhaftige ijnnbyggera blei ætte kvært så polert at di lekså stivna i bevægelsen, og iført tjukke vinterhanska på strake arma kuijnne her kobbles.

Ja sånn går enkelte daga, ha en fortsatt go ferie!

Ved ovo, kl 21:28