LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 09/02 2004
SPARKENS DAG, EN SUKSESS!

Hemnes Idrettslag lyktes fullt ut med sine intensjoner om å lage et artig arrangement på Hemnesberget med sparken i sentrum. De har over lengre tid slått på stortromma med solid forhåndsomtale både i NRK radio, i Radio Korgen, på Internett og i Rana Blad. Lørdag 7. januar var den store dagen kommet, og med god hjelp fra flere av Lions Club sine medlemmer avviklet de tidenes ”Down Hill Spark Competition.”

Først og fremst ble Sparkens Dag arrangert for å ha en uhøytidelig, men fartsfylt konkurranse nedover bakkene på Hemnesberget. Som kjent er her mange nedoverbakker! Starten var oppe på Høghågen, og for å teste deltagernes kondisjon, måtte man fra starten til og med løpe oppover bakke nesten 100 meter før man kunne kaste seg på meiene og la tyngdekrafta ordne resten. Løypa gikk nedover gang og sykkelveien fra Høghågen og bak kirka før man kom inn på selve veien ved Prestegården. Videre forbi skolen og nedover forbi Parken. Før målgang på Torget måtte man ned det bratte Katinka-henget og gjøre en nittigraders krapp sving utover.

Her var klasser for barn og voksne, og det var først enkeltstart med tidtaking. Med ikke langt unna 60 startende fordelt på omtrent halvparten barn og voksne, var interessen for å delta upåklagelig. Mange tilskuere i målområdet på Torget hadde det også trivelig, 8 minusgrader til tross. Føret var nærmest perfekt med ruklete fast snø og is som gjorde styring og bremsing lettere. Ingen alvorlige uhell av noe slag, men ikke alle klarte den krappe svingen på Torget med like stor eleganse. I voksenklassen måtte de 8 raskeste i herreklassen gjøre opp seg i mellom gjennom to semifinaleheat på 4 startende, og ett finaleheat. I dameklassen gikk de med de fire beste tidene direkte til finale, før vinnere kunne kåres.

Tekst / foto: Tore Furuhatt
Martine Kosmo Svenning bremset elegant opp før den ekle svingen, og sparket i elegant stil mot mål.Den tøffe tvillingsøstera Guro kom ned Kathinka-henget uten å bremse, og fikk skrens og gikk rett i vantet. Men Norsk Folkehjelp, som var til stede med to fra korpset, måtte ikke trø til, verken da eller senere.


Løpets eldste deltager, Petter Rønning sr. med start nummer 60, og noen år over dette, beholdt roen og bremsene på ned bratthenget før stilfull målgang.


Tom Horseng (nærmest) ledet finaleheatet i inngangen til den vanskelige svingen på Torget, men hekta litt i bildekkene, og ble dermed passert av Andreas Olsen bare 5 meter før målpassering.


De 3 beste i herreklassen: Kristian Gullesen (3), Andreas Olsen (1), Tom Horseng (2)De fire beste i dameklassen; fra venstre: Trine Leirvik (4), Mona Nilsen (3), Astrid Jonassen (1),og Karina Sørensen (2).

Ved Antoine, kl 11:13