LokalAvisa.no > Hemnesværingen > Festivalene mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Festivalene 15/08 2003
HEMNES-JAZZ VERDIG AVSLUTTET.
Den fine tradisjonen med å avslutte jazzfestivalen på Hemnesberget med en jazzgudstjeneste i Hemnes kirke har nå virkelig satt seg. Det ser man av det gode oppmøtet. I år var det også plass til en hyggelig barnedåp i jazzgudstjenesten, og nypresten Harold Holterman ser ut til å trives godt i jazzbygda. Han har selv fått med seg flere av konsertene denne helga.

Foruten de liturgiske handlinger fikk menigheten oppleve behagelig musikk og flotte kunstneriske prestasjoner. Organist i Hemnes, Tor-Petter Aanes, hadde fått med seg drivende gode musikere i et band som leverte passende musikk til en slik anledning. Ragnar Meidell med nydelig spill på sopransaks, Ole Morten Vågan på kontrabass, Tage Vedal på trommer, og sist, men ikke minst, Sigrid Brendhaug på vokal. Sistnevnte hadde, i tillegg til nydelige tolkninger sammen med bandet, et krevende solonummer uten komp som både fikk frem gåsehud og fikk foten til å gå.

Da toner og ord hadde nådd sin slutt ca. klokka 13.00 søndag 10. august var Hemnes-Jazz over for denne gang. Vemodig, men ikke til å komme utenom. Slitne arrangører hadde ennå noen timer med ryddearbeid igjen, og dager med spenning før de ser om de kommer ut på den positive siden av streken også regnskapsmessig. Arrangementsmessig og det kunstneriske kan de være mer enn bekjent av. Noen mindre heldige småting vil sikkert bli debattert etter hvert som festivalen evalueres, og tatt med i den videre utvikling av en stadig bedre festival.

Tekst / foto: Tore Furuhatt

Ved Antoine, kl 15:24