LokalAvisa.no > Hemnesværingen > Festivalene mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Festivalene 10/08 2003
LAVMELT TRIO
Dag to i Hemnes Jazz 2003, fredag 8. august, ble innledet med en musikalsk opplevelse av de sjeldne i Hemnes Kirke denne tidlige ettermiddagstimen. Tord Gustavsens Trio ga da en konsert med et sart og sitrende innhold, fylt til randen av improvisasjon og samspill på flygel(klaver??)(Gustavsen), kontrabass (Harald Johnsen) og trommer (Jarle Vespestad).

Trioen har solid erfaring hver for seg gjennom tallrike CD-utgivelser, festivalopptredener og turneer. De har vært med på mange andre prosjekter, og spilt med flere av de beste musikerne i landet, som Simon Flem Devold, Sigurd Køhn og Silje Neergård (for øvrig 3 navn som også har vært på Hemnesberget og HemnesJazz tidligere).

Lavmelt, vakkert, vemodig og klangfullt fylte de 3 musikerne det store kirkerommet i Hemnes kirke med godhet. Melodilinjer og spennende akkorder fløt over i mer virtuose og intense partier, og samspillet fungerte hele veien på topp. Musikerne trengte ikke følge, og gi tegn til hverandre med øynene, slik man oftest ser. Alle tre spilte så godt som hele konserten med lukkede øyne. Komposisjonene og improvisasjonene traff publikum rett i hjertet, og til tross for et litt mindre publikum enn ønskelig, strømmet en solid applaus mot trioen etter hvert nummer. Stående applaus til slutt var høyst fortjent, og publikum fikk da også sitt ekstranummer før trioen trakk seg stille tilbake.

Tekst / foto: Tore Furuhatt
Ved Antoine, kl 08:41