LokalAvisa.no > Revestreken > Reportasjer mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Reportasjer 12/02 2003
Med kurs for 71 grader nord
Sverre Bergheim stiller inn kompasset og satser på deltagelse i TV-Norges vårsesong av 71 grader nord.

TV Norge har hatt over 2500 søkere til 71 grader nord, og Sverre Bergheim fra Dyrøy benyttet seg av ekstrasjansen i bladet Her og Nå til å melde seg på vårens store reality-serie. Gjennom fire runder skal det stemmes over 20 deltagere, og etter finaleomgangen skal det til slutt bare være en deltager igjen som går videre til å delta i serien.

– Første avstemning var for to uker siden, og jeg har jo ikke fått noen beskjed ennå om jeg fortsatt er med, så det blir jo spennende å se. Svaret kommer vel i Her og Nå om et par uker, smiler Sverre.

Sverre Bergheim er 36 år og til daglig lærer ved Elvetun skole i Brøstadbotn. Friluftsliv og fjellturer har vært hobby siden guttedagene. For han er det ikke bare Saaben i førstepremie som lokker:

Vårens vakreste eventyr
– 71 grader nord kalles jo vårens vakreste eventyr, og det tror jeg nok også det er for de som får lov til å delta. De som er med, får jo oppleve utrolig mye spennende, og en slik sjanse får man kanskje bare en gang i livet. For meg er det like mye spenningen som lokker, ikke minst de gedigne naturopplevelsene, sier Sverre.

Konseptet med den videre utvelgelsen av de som skal få fortsette etter hvert som deltagerne jobber seg nordover, har han ikke problemer med:

– Det gjelder vel å være så ryddig og ærlig som mulig. Man vet jo aldri hvordan ting blir redigert i hop av TV-teamet, men som realityprogram er 71 grader nord noe av det flotteste jeg har sett, forteller han.

Turvant
Programmet starter i år opp allerede 14. mars og vil vare til 17. april. Så hvis man kommer heim før påske, er man utstemt, ler Sverre:

– Det er klart det ville være litt surt å måtte gå ut med en gang, men hvis man har noe å tilføre gruppa, tror jeg nok man får henge med et stykke. Men bare opplevelsen av å ha fått være med på noe sånt, er jo forlokkende i seg selv. Programmet har jo hatt deltagere fra et bredt spekter, og det er jo ikke bare toppidrettsutøvere som kan delta. Hvis man er relativt aktivt og turvant, så tror jeg nok man kan ha sjanse til å komme videre, forteller Sverre.

Eventyrlysten
Midt-Troms har hatt deltagere før i TV Norges store flaggskip. I fjor deltok Gøril Andersen fra Finnsnes og ble rikskjendis.

– Det er klart at man må være litt eventyrlysten for å hive seg med noe sånt. Hovedårsaken til at i allefall jeg valgte å melde meg på, var jo sjansen til å få komme seg ut og oppleve noe som man ellers ikke gjør i hverdagen. Men jeg ville jo heller aldri ha dratt hvis ikke kona og ungene hadde syntes det var greit. Så dette er jo noe vi har kommet til i lag, forteller Sverre og tar godt grep rundt sparken:

– Det ville slett ikke vært dumt med en distanse på spark i 71 grader nord heller, avslutter han.
Ved AIH, kl 14:10