LokalAvisa.no > Revestreken > Reportasjer mail
 
 

Revestreken
 -Lokalavisa i Dyrøy kommune

Reportasjer 06/09 2002
LiKe godt i gang
Norges kanskje eneste totalleverandør innenfor sitt felt har tilhold i Dyrøy: Kenneth Ruud og selskapet LiKe ANS kan melde om god oppstart etter første halvår.

Firmaet LiKe ANS, som har produksjon av rengjøringsmidler og kjemikalier og leverer produkter innenfor husholdning og storkjøkken, reklameartikler og kontormateriell, ble registrert i Brønnøysund 8. desember 2001, og Kenneth Ruud kan se tilbake på en vellykket bedriftsetablering.

– Tendensene så langt er at vi skal overskride salgsbudsjettet vårt med 400 % i år hvis den utviklingen vi har nå fortsetter, og vi har allerede nå seriøst begynt å vurdere ansettelse av flere folk i bedriften. På grunn av den økende kundemassen begynner vi å få problemer med å gi god nok kundeoppfølging når vi bare er to. Men det er jo nærmest for et luksusproblem å regne, ler Kenneth. Selskapet har også hatt overgang til aksjeselskap i sommer:

– Papirmessig ble vi registrert som AS i Brønnøysundregisteret 1. juli, men funksjonelt gikk vi over til aksjeselskap 1. september. For oss er det bedre å være AS, siden det etter hvert er blitt stadig større verdier som er i omløp, forklarer Liz Fredheim.

I den gamle Fossli-gården i krysset opp til Brøstadbakken har det med vært butikk siden 1938 og frem til midten av 80-tallet. Men noe så spesielt som den bedriften som nå har utsalg i førsteetasjen, har gården aldri huset. Kenneth Ruud selv vet ikke om tilsvarende totalleverandører finnes i Norge. Med unntak av matvarer og spesielle artikler er firmaet LiKe ANS, som før jul etablerte seg i den gamle Fossli-butikken i Brøstadbotn, totalleverandør av alt fra PC-utstyr til barnebleier. Assortementet dekker rundt 50.-60.000 artikler i alle kategorier, sier Kenneth:


– Vi markedsfører oss bevisst som totalleverandør, og en av hensiktene er nettopp at vi dermed kan gi småbedriftene færre leverandører å forholde seg til. Tradisjonelt sett vet vi jo at småbedriftene svært sjelden får de beste avtalene, men som totalleverandør er vi i stand til å tilby dem bedre priser enn andre, kan Kenneth opplyse.


– Slik som vi har drevet på nå det siste året, er det klart at det ikke dreier seg om noen ni til fire-jobb. Arbeidet gir mange utfordringer, men det er noe vi liker. Både jeg og Liz brenner for det vi holder på med og synes det er godt å se at vi får noe til.

Kenneth er positivt overrasket over all den gode støtte som LiKe ANS har fått av lokalbefolkningen i Dyrøy. Flere og flere har også oppdaget at man ikke lenger trenger å kjøre ut av kommunen for å få tak i de tingene som vi fører, forteller han. Og å få hyggelige tilbakemeldinger fra fornøyde kunder er jo alltid fint:

– Det er klart det er godt å skape sin egen arbeidsplass, men det er også fint å se at man gir noe tilbake til hjemkommunen sin. Og kanskje kan det vareassortementet vi har gjøre Dyrøy til en litt mindre pendlerkommune, avslutter Kenneth Ruud.
Ved AIH, kl 17:22